Iva Nikić

Moje je ime Iva Nikić i imam 28 godina. Zagreb je grad u kojem sam se rodila i završila svoje obrazovanje te u kojem i danas živim. Završila sam opći smjer u IX. gimnaziji, a zatim sam upisala Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Još kao učenica voljela sam matematiku i fiziku, a privlačio me posao u školstvu. Stoga sam upisala diplomski nastavnički smjer i za svoje buduće zanimanje odabrala biti profesoricom matematike i fizike. Tijekom školovanja volontirala sam na Danima otvorenih vrata na PMF-u gdje sam provodila pokuse iz fizike koje sam sama osmislila. Kratko vrijeme radila sam u osnovnoj školi kao učiteljica matematike i fizike, a trenutno sam zaposlena u tvrtki Photomath koja stoji iza svjetski popularne mobilne aplikacije za učenje matematike.

Premda uživam raditi u Photomathu, moja želja za podučavanjem i dalje je prisutna. Cilj mi je učenicima, osim samog znanja matematike i fizike, prenijeti pozitivan stav prema prirodnim predmetima i učenju općenito. Učenici me često sumnjičavo pitaju kada će im u životu trebati znanje matematike i fizike. Smatram važnim potaknuti ih da osvijeste da su matematika i fizika duboko ukorijenjeni u naš svakodnevni život. Matematika i fizika nisu samo brojevi, formule i pusto računanje. To je način razmišljanja i pogled na svijet i sve što nas okružuje. Takav „pogled na svijet“ potrebno je poticati i razvijati.

Kada ne radim ili podučavam, volim pročitati dobru knjigu, a želja mi je naučiti svirati gitaru i jezik neke egzotične zemlje kako bih se mogla sporazumjeti kada u tu zemlju i otputujem.

IMATE LI PITANJE? POŠALJITE NAM UPIT!

Top closechevron-downfacebookbarsinstagram