Ana Puljiz

Rođena sam u Požegi gdje sam završila osnovnu školu i opću gimnaziju, a diplomirala sam na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Radno iskustvo stjecala sam u Osnovnoj Montessori školi te volontiranjem na programima priprema za državnu maturu za učenike s invaliditetom. U sklopu Erasmus programa usavršavala sam se kao jezični asistent u nastavi hrvatskog kao stranog jezika u nekoliko srednjih škola u Eisenstadtu u Austriji. Stečena znanja iskoristila sam za istraživanje hrvatskog kao stranog jezika na državnoj maturi u Austriji, što je i bila tema mojeg diplomskog rada.

U Obrnutoj učionici zaposlena sam na radnom mjestu profesorice hrvatskog jezika i suvoditeljice programa male škole. Također, kao djelatnica Obrnute učionice sudjelujem u organizaciji edukativno-kreativnih radionica te sam autorica pitanja iz hrvatskog jezika za mobilnu aplikaciju Xoink.

Kada je riječ o učenju, smatram da je ključ uspjeha u individualnom pristupu koji podrazumijeva prilagođenost potrebama pojedinca s posebnim naglaskom na logičko povezivanje gradiva te korelaciju s ostalim nastavnim predmetima. Ugodno okruženje u kojem je učenje veselje, a ne mučna obaveza, gdje se uči kroz igru i praktičnu primjenu ideal su mojeg poimanja procesa učenja i podučavanja. Uz poučavanje najveća mi je strast učenje o drugim narodima i kulturama, stoga slobodno vrijeme rado provodim putujući. Uvijek mi je na umu misao velikog Augustina Svijet je kao knjiga, a oni koji ne putuju, čitaju samo jednu stranicu.

IMATE LI PITANJE? POŠALJITE NAM UPIT!

Top closechevron-downfacebookbarsinstagram