Tehnike učenja

Radionica tehnika učenja uključuje trening vještina koje su potrebne u učenju bilo kojeg predmeta: radne navike, plan rada, uporaba udžbenika i bilježaka, motivacija, koncentracija i slično. Cilj je naučiti djecu kako organizirati vrijeme i učenje, upoznati ih s različitim stilovima učenja i povećati im koncentraciju, spriječiti tjelesni, psihički i mentalni umor. Učenici će savladati tehnike brzog čitanja, izrade mentalnih mapa, poboljšanog pamćenja i drugih tehnika. Navedene tehnike naši profesori podučavaju na gradivu društvenih predmeta osnove i srednje škole.

U sklopu ove radionice djeca uče čemu služe mentalne (umne) mape, koja su pravila izrade mentalnih mapa i na koji se način koriste. Mentalne mape znatno olakšavaju učenje te skraćuju vrijeme provedeno za knjigom.

Posebnost je ovoga programa u tome što se Vaše dijete podučava izradi mentalnih mapa na njemu aktualnom gradivu služeći se njegovim udžbenicima i obrađujući nastavne jedinice koje upravo ono u tom trenutku uči u školi. Time ovaj program ima dvojaku ulogu: naučiti djecu kako učiti, ali i usporedno ih pripremiti za test koji dolazi. Mape izrađujemo zajedno s djetetom za vrijeme trajanja radionice, ne koristimo gotove predloške i svaka je mapa jedinstven materijal prilagođen upravo Vašem djetetu. Na taj način dijete sudjeluje u procesu izrade, što je ključno kako bi naučilo izrađivati ih, i na kraju dobiva gotov materijal za učenje bez potrebe ponovnog zavirivanja u udžbenik.

Program je namijenjen djeci školske dobi. Bitno je da znaju čitati i da imaju volju za učenjem nečeg novog. Rad se najčešće organizira individualno, ali moguće ga je organizirati u paru ili u malim grupama. Program provodimo cijele godine, a cijena ovisi o odabranom načinu rada, broju sati i načinu plaćanja.

IMATE LI PITANJE? POŠALJITE NAM UPIT!

Top closechevron-downfacebookbarsinstagram